PiKa sAyang Kamu.

Monday, February 28, 2011

Rumah Hantu Yang Lawak~~

-27 Feb 2011-


Cerita yang menarik ni aku nak share bersama korang...


cerita ni mcm ni, aku ngan membe aku (syuhada, kemal and santa) plan untuk pergi karnival yang dianjurakan oleh kolej aminuddin baki, sesampai nya kitorg kat sana benda pertama yang aku and syuhada nampak ialah rumah hantu.. yang unik nya rumah hantu ni ialah, rumah hantu yang diorg buat bawah canopy jer.. so paham2 lah byk nya tiang canopy tu..


Syuhada: kak pika jom masuk rumah hantu.


pika: (dalam hati takot gak, tp nak test power) jom... (tapi kaki aku keras gak nak masuk)


Abg rumah hantu: adik abg bg 2 org RM 5 sorang RM 3...


Syuhada: santa jom lah masuk sekali..


Santa: Arg!! ak x nak masuk rumah hantu..


Pika; Kemal jom masuk rumah hantu..


Kemal: X nak lah takot hantu lari plak tgok kemal (padehal kemal penakot sebenarnya, hahahha )


syuhada: abg x pe lah kitorg 2 org jer masuk rumah hantu ni..


Pika: Abg jadi pemandu kitorg eh, abg jln depan kitorg follow belakang..


Abg rumah hantu: ok2..korg ni byk betul permintaan..


aku And syuhada pun masuk rumah hantu tu..


(situasi dalam rumah hantu)


pika: aaaaaaaaaaa abg gelap giler x nampak pape mcm mane nak jln..


syuhada: abg boleh x kitorg suluh gune hp..


Abg rumah hantu: eh jgn bukak hp nanti korg ketuk kepala hantu..


 kami pun jln lah ikot abg tu....


(nampak sekor hantu)


syuhada: assalammualaikum...


hantu: (buat bodoh jer...)


pika: x jawab salam dosa bang..


hantu: (maybe bengang ngan kitorg terus tunjuk jln, pandai gak hantu ni tunjuk jln kat kitorg)


kami pun meneruskan perjalanan, aku mmg jerit x ingt dunia lah... takot giler... sampai jer kat satu tmpt tu hantu kejar kitorg, aku pun tolak lah syuhada suh lari... tibe2...


tang~~~~ (kuat giler bunyi nya)


syuhada terlanggar tiang canopy tu, terus dia jatuh rebah mcm org pengsan... aku pun jatuh gak sebab syuhada jatuh atas aku..


mood takot aku tibe2 ilang...


pika: abg, dia pengsan bang...


hantu: Ya Allah (islam gak hantu ni) dik bgun dik....


syuhada: (pejam mate and cube tahan gelak)


pika: mcm mane ni dia pengsan ni (dalam hati nak ketawa dah)


hantu: dik bgun dik..... (muka cuak gak hantu ni)


syuhada: (terus ketawa)


aku dari rase seram giler, terus ketawa coz, kami tertarik kain hantu tu, and hantu tu terpakse bukak topeng dia....  and aku nampak muka hantu tu...


p/s: kalau nak buat rumah hantu, tlg lah jgn buat gelap sgt sebab kitorg x nampak tiang..hahahhah :p



2 comments:

  1. hahaha..2 r pasal..ngadew2 nk msuk kn..xpasal2 benjol kepale..hahahaa

    ReplyDelete