PiKa sAyang Kamu.

Sunday, October 31, 2010

~~ Lumrah Percintaan~~









Kalau kite teringat kt seseorg tu, ape maknenye ye? adekah kite rindu kan dia, ade kah kita jatuh cinta kt dia, atau tu hanya mainan perasaan..





~~knp ye, kebanyakkan couple ni, kalau dah jmp berjam2 pas tu si bf nya hantar si gf nye balik rumah, sambung plak dgn sms.. pika pun x tau ape yg diborak nye, jmp dah berjam2 sambung lg dgn sms.. adakah itu mmg aktiviti wajib untuk pasangan couple..(Pika pun mase couple buat gak mcm ni..hehheh).. pas tu sms tu kalau dikire kan 10 kali tanye " tgh buat ape?"... hehheh, sebab x tau dah ape nak sms..tu yg tanye byk kali soalan same.huhuh..






~~yg paling syok lagi, bila couple ni, kuar ayat jiwang2.. itu mmg cair lah..(engkau lah cinta matiku) hehhehe..
mase tu lah, x pandang dah laki lain or gul lain.. ye lah duk dekat2, almost every day lah dating.. g mkn same2, g shopping same2, nak g mane2 pun mesti ajak gf/bf lah.. kawan2 mmg dah kene campak atas gunung everest lah..hehehhe...Maybe tu lumrah percintaan kot..


~~Tp kalau sesetengah couple yg mmg penting kan kwn tu, awek nye plak dicampak kan ke gua batu cave, bile awek nye nak hang out ngan kwn2, marah nye, mcm singa lapar..heheh.. Penting kan kwn2 pun jgn lah sampai terlampau sgt, sampai dah x tau status diri tu ade gf.. bergaul ngan membe gul selambe jer.. boleh lagi main msg2 tu " u are my butterfly " pas tu yg gul tu plak tergedik2..hehehhe.. bila dah kantoi ngan gf sendiri, gf nya plak kene marah.. ckp x paham situasi dia plak, normal lah perempuan..kuat CEMBURU.. so pesanan kat sini, kalau belum sedia nak couple tu, x payah lah couple lg..


~~Ni lagi satu masalah ni..couple jarak jauh.. sesetengah couple tu boleh terima, tp kalau sebelah pihak je terima pihak yg lg satu x bleh terima susah jgk.. masalah yg pika nak cite kt sini ye lah, bile dah jarak jauh tu mula lah rase sunyi. pas tu cube2 pasang scandal.. bila dah pasang scandal tu mula lah ade perasaan syg, yg si gf duk jauh tu setia bagai nak mati, si bf nye plak enjoy2.. bila si gf dan si bf ni yg dah lame x jmp, set satu tarikh nak jmp, baik jer cover si bf ni.. dengan kebijaksanaan ( bijak ker) si bf ni, dia gune dua Hp, bila ngan gf dia baik jer cover, bila dah kantoi, ckp ni hp mak lah, x bleh bce msg coz personal (logik ke hp mak korg pegang)..tp x pe si gf ni boleh terima alasan, tp yg x bleh bla lg, si bf ni kantoi plak gambar gul dlm camera dia, dgn muke selambe je dia ckp, " ni model abg lah, jgn nak cemburu x tentu pasal!!" si gf ni pun senyap, tp sepanjang dating tu, si gf mcm org gile.. coz hilang segala kepercayaan si gf tu terhadap bf nye tu.. Nak dijadikan cerita, si bf ni serta merta minta clash, so si gf ni menangeh mcm org hilang anak.. nasib baik lah ade kawan yg bg semangat kt dia..( bila clash kawan gak dicari).. 


~~lagi satu cerita, mengenai Facebook plak.. kalau dah giler Fb tu, sampai sanggup x kuar dating on9, 24 hour..hehhe.. masalah kt sini yg pika nak cite, org yg dah kawen x ngaku diri tu dah kawen, and org yg ade gf x ngaku diri tu ade gf.. ini lg masalah berat, rumah tangga pun bleh hancur sebab fb jer.. yg kes lg satu ni plak, si bf ni, bg tau si gf ni yg dia x de fb, lepas tu si bf ni terkantoi ngan gf nya yg dia ade satu account Fb atas name lain, yg lg best nye, dlm album nye boleh plak gambar peluk2 ngan gul lain, punye lah kecewa si gf ni.. si gf ni bg sepenuh kepercayaan kt bf nya, bf dia buat plak mcm tu.. mcm2 lah dugaan kt dunia ni...








~~so bila couple tu dah bergaduh, mmg teruk lah.. selalu gurl yg kuat emo.. mintak clash lah, pas tu campak2 barang lah, jerit2 dalam train lah, maki2 lah.. tp laki cool jer, buat mcm x de perasaan, tp ade gak laki yg naik tangan.. (itu tahap kritikal lah).. pas tu, kalau yg gaduh kecik2 tu x sampai satu jam msg balik mintak maaf..(kalau mcm tu bgus lah).. tp kalau yg tahap kritikal tu, berminggu2 baru baik semula.( sempat gak lah yg si bf kuar ngan gul len, si gf pun kuar ngan boi lain) huhuhu...


~~ moral of the story, mase couple jgn lah bg sepenuh kepercayaan sgt kt pasangan anda.. kalau terlampau percaya sgt, nanti kecewa plak.. hehehhe.. 


P/s: cerita ni x de kene mengene ngan sape2, kalau ade yg terase, pika minta ampun...hehehhe.. 

2 comments:

  1. Macam penah dgr je cerita ni.. huhuhuhuh...

    ReplyDelete
  2. huhuhhu, no komen.. kalau tau buat2 x tau k..

    ReplyDelete